Najava legla crni srednji šnaucer – BEBE SU ROĐENE

Leni je rodila 9 zdravih štenaca. Pet kujica i četiri muška šteneta. Briga oko podizanja započela je porodom koji je bio u noći s 7 na 8 kolovoz. Porod je trajao 7 sati i prošao je zadovoljavajuće s obzirom na stručnost uzgajivačice Martine koja je do sada apsolvirala sve opcije i mogučnosti koje mogu nastati prilikom poroda.

Troje ukučana brine se za štence i majku kako bi bili siti i nahranjeni te da im stelja uvijek bude čista. Njihov razvoj zapravo ovisi o navedena dva čimbenika te kasnije igra i druženje sa štencima koji je uvod u socijalizaciju. Svakako je važno već tako malim bebama pričati im i maziti ih kako bi shvatili da im je čovijek – budući vlasnik, najbolji prijatelj.

Dakle dragi naši budući vlasnici radimo sve kako bi vam osigurali nadasve zdrave i dobre pse koje će te prilagoditi svom domu kada ih preuzmete, a to će svakako ovisiti o vašoj volji i upornosti tj. vremenu i ljubavi koje će te odvojiti za njih. Oni ljubav vlasniku uvijek uzvrate duplo.

Sa našom najmlađom šampionkom Ilenom Cesar Black Shine najavljujemo leglo za ljeto 2023. g.

Češka-parenje

Došao je trenutak kada je Ilena bila spremna za parenje. Obavili smo sve potrebne pretrage i preglede te u našoj veterinarskoj klinici prekontrolirali zdravlje kujice. Nakon dogovora s vlasnicom parnjaka 10. i 11. 6. 2023. dogovorili smo parenje Ilene u Brnu. Bukiran je hotel, prikupljene su informacije o najznačajnijim kulturnim znamenitostima i naravno o najboljim pivnicama.

Ovaj put odlučili smo Češku posjetiti preko Mađarske i Slovačke odnosno spojiti posao s turističkim vikendom.

Po dolasku u Brno posjetili smo parnjaka i obavili uspješno zadano. Porazgovarali s vlasnicom koju nismo vidjeli unatrag 3 godine zbog okolnosti Covid-19 uvjeta. Nakon posla uputili smo se do smještaja u hotel te nastavili razgledavati grad u ranovečernjoj šetnji s naglaskom na pivnicu Pegas. Izvrsna gastro ponuda, a još bolja ponuda piva. S obzirom da je bio vikend na naše iznenađenje u glavnom su oko nas bili hrvatski gosti, dakle pristupačna i dobra usluga. Drugoga smo dana proveli razgledavajući grad i u popodnevnim satima završili s parenjem. Krenuli smo prema Slovačkoj.

Rezervirali smo u središtu Bratislave hotel Falkenstainer. Pokazalo se dobrom odlukom s obzirom da je pozicija hotela između starog grada i kule tako da nam je sve bilo pristupačno i na dohvat ruke, a da ne moramo upotrebljavati automobil. Kako smo pristigli umorni i gladni odmah po prijavi u hotel krenuli smo naravno u pivnicu Flagship. Nakon nešto skromnijeg menia i nešto manje kvalitetnog piva i bez hrvatskih turista unutar restorana bilo nam je jasno zašto su cijene iznenađujuće visoke u odnosu na Brno. Naravno sve smo nakon večere iscijedili u hotelskoj sauni koja se nalazi na krovu hotela te omogućuje izvanredan pogled na grad i selfi fotkice za onoga tko to voli, a vidjeli smo da svi vole pa tako i mi.

Treći dan, iskoristili smo za najvažnije kulturne znamenitosti Bratislave i nakon kave koja je skuplja od piva, barem u centru Bratislave krenuli put Mađarske. Dakako da nam je Mađarska ostala u sjećanju još iz 90-ih kada smo sve kupovali u Barcs-u i Nagykanizsi. Zalakaros kao toplice nude i dobru gastro ponudu tako da smo se zaustavili u Berenyi Fogado restoranu. Leni je spoznala konje i nije se nešto oduševila s njima s obzirom na njihovu veličinu. Nastavili smo prema Tesco-u obavili kupnju i konačno prešli u Hrvatsku.

Plan nam je za 4 tjedna obaviti ultrazvuk da vidimo da li je sve ispalo kako smo očekivali.

BRNO

BRATISLAVA

NAGYKANIZSA

Category :

Naši štenci, Novosti
example, category, and, terms